Moya i Amic Energy podjęły współpracę w zakresie akceptacji kart flotowych

Firma Anwim S.A., właściciel marki Moya oraz Amic Polska Sp. z o.o. zarządzająca stacjami Amic Energy podpisały umowę o wzajemnej akceptacji kart flotowych. To dla obu operatorów ważny krok w kierunku rozwoju dostępności oferty dla klientów biznesowych. Nowa współpraca umożliwi uczestnikom programów flotowych sieci Moya oraz Amic Energy bezgotówkowe tankowanie na stacjach partnerskich w całej Polsce.

Wzajemna akceptacja kart paliwowych jest dobrą wiadomością dla biznesowych klientów sieci  Moya oraz Amic. Uczestnicy programu  Moya firma mogą bezgotówkowo tankować na 117 stacjach paliw Amic. Do tej pory flotowi klienci  Moya mogli korzystać z ponad 880 punktów  Moya oraz Shell. Partnerstwo z Amic daje im łącznie dostęp do niemal 1000 stacji paliw w całej Polsce.

Z kolei karty paliwowe Amic, poza stacjami sieci, będą docelowo akceptowane na ponad 420 stacjach  Moya, w tym w obiektach samoobsługowych oraz wygodnych stacjach automatycznych, przystosowanych wyłącznie do obsługi klientów flotowych. Ta inicjatywa jest rezultatem dążeń obu firm do dostarczenia klientom flotowych jak najlepszych rozwiązań i usprawnienia korzystania z ich usług.

Moya, najdynamiczniej rozwijająca się w Polsce sieć stacji paliw, już od wielu lat rozwija program dla klientów flotowych. Jego oferta dostosowana jest do każdego przedsiębiorstwa, w tym do mikrofirm oraz jednoosobowych działalności gospodarczych. Użytkownicy zyskują atrakcyjne rabaty na paliwa, pełną kontrolę nad dokonanymi tankowaniami i wygodne rozliczenia. Członkowie programu od kilku lat mają także do dyspozycji aplikację mobilną, która pozwala dokonywać transakcji za paliwo bez konieczności użycia fizycznej karty  Moya firma. To rozwiązanie jest na bieżąco aktualizowane i udoskonalane, aby zapewnić klientom maksymalny poziom użyteczności. Na stacjach Amic Energy będą akceptowane zarówno karty, jak i aplikacja  Moya firma.

- Konsekwentnie realizujemy dynamiczną strategię rozwoju, w której stawiamy zarówno na zagęszczenie naszej sieci stacji paliw, jak i maksymalizację wygody naszych klientów. Wiąże się to z nieustanną pracą nad rozszerzaniem oferty, wprowadzaniem innowacyjnych rozwiązań i udogodnień, jak również z podejmowaniem decyzji o strategicznych partnerstwach, które dadzą klientom stacji  Moya dodatkowe korzyści. Współpraca z Amic Energy to 117 nowych punktów na mapie Polski, gdzie honorowane są nasze karty flotowe. Tym samym, uczestnictwo w programie  Moya Firma umożliwia bezgotówkowe tankowanie na tysiącu stacji w kraju – podkreśla Andrzej Kisała, dyrektor ds. rozwoju sprzedaży flotowej w Grupie Anwim.

Anwim S.A. rozwija usługi flotowe także poza granicami Polski. Dzięki przejęciu holenderskiego operatora kart paliwowych The Fuel Company (TFC), użytkownicy programu  Moya firma mają do dyspozycji ponad 4,6 tys. stacji w 18 krajach Europy. Dodatkowe korzyści to także rozliczanie opłat drogowych oraz możliwość szybkiego zwrot podatku VAT i akcyzy na zakupione za granicą paliwo.

- Klienci flotowi są bardzo ważną częścią naszego biznesu. Jesteśmy gotowi podjąć wszelkie wysiłki, aby sprostać ich oczekiwaniom. Korzyści, jakie oferujemy w ramach Amic Fleet Card idealnie odpowiadają na potrzeby zarówno małych, jak i średnich przedsiębiorstw. Amic Fleet Card to nie tylko sposób na wygodne bezgotówkowe tankowanie, ale także kompleksowe rozwiązanie dla firm, które cenią sobie efektywność, kontrolę i oszczędność czasu. Zapewniamy nowoczesny internetowy portal klienta, dostępny bez jakichkolwiek dodatkowych opłat,  oraz możliwość korzystania z zaawansowanych raportów, które umożliwiają firmom monitorowanie wydatków na paliwo zwiększając efektywność prowadzonego biznesu. Nasi klienci flotowi korzystają również z wielu benefitów jakie daje uczestnictwo w programie lojalnościowym Amic Club- zbierane punkty mogą wymieniać na atrakcyjne nagrody z katalogu, kupony wartościowe oraz rabaty na produkty z oferty sklepowej. W najbliższych czasie planujemy również wdrożenie panelu klienta flotowego do wygodnej aplikacji mobilnej Amic Energy PL. Naszym priorytetem jest indywidualne podejście do klienta. Jesteśmy dostępni w największych miastach i aglomeracjach w Polsce. Współpraca z siecią stacji paliw  Moya pozwoli nam znacznie rozszerzyć zasięg programu i doskonale zapełni obszary na mapie Polski, gdzie nie byliśmy dotychczas dostępni – mówi Michal Wadowski, Fleet Card Manager w Amic Polska.

Rozszerzenie akceptacji kart paliwowych  Moya Firma oraz Amic obowiązuje od 4 września 2023 r.

Więcej w kategorii

Petroleum Ukraine 2024 po raz kolejny w Warszawie

Międzynarodowa konferencja 'Petroleum Ukraine' odbędzie się 18 czerwca 2024 roku. Program forum obejmie najważniejsze kwestie rynku paliw, takie jak dywersyfikacja dostaw oleju napędowego, polityka sankcji UE, możliwości skutecznej interakcji z ukraińskimi firmami.

Synetyczny gaz ziemny (SNG) stanowi nowe możliwości rozwoju rynku LPG po 2025 roku

Rynek LPG przechodzi przez znaczące zmiany i transformacje - w tym pakiet ustaw "Fit for 55". W rezultacie mogą one zmniejszyć jego zużycie oraz potencjalne podwyżki cen LPG po zakazie importu z Rosji i Białorusi. Jednak te ryzyka mają też szanse przynieść duże możliwości wzrostu rynku LPG w Polsce o 30-50 proc. do 2035 roku.

Tankuj i zyskuj dodatkowe korzyści na stacjach Circle K

Na stacjach Circle K rusza akcja „Tankujesz, zyskujesz”. Klienci będą mogli skorzystać z promocyjnej ceny aromatycznej kawy oraz dostępnych wariantów Hot Dogów przy zatankowaniu min. 20 litrów dowolnego paliwa miles® oraz milesPLUS®. Oferta obowiązuje z kartą lojalnościową EXTRA i potrwa do połowy kwietnia br.

Petroleum Ukraine 2024