Dotrzyj do nowej grupy klientów dzięki GreenWay Polska

XI Konferencja „Biopaliwa transportowe - szanse, zagrożenia, wyzwania

Krajowa Izba Biopaliw organizuje w dniach 28-29 września 2022 r. XI edycję konferencji „Biopaliwa transportowe - szanse, zagrożenia, wyzwania” w hotelu Windsor w Jachrance nad Zalewem Zegrzyńskim.

XI Konferencja „Biopaliwa transportowe - szanse, zagrożenia, wyzwania
Pierwszego dnia wydarzenia, tj. 28 września, zaplanowano organizację bankietu networkingowego z częścią oficjalną przewidującą wręczenie okolicznościowych statuetek Krajowej Izby Biopaliw. Wyróżnienie otrzymają osoby, które swoimi działaniami szczególnie przyczyniają się do rozwoju branży biopaliwowej.

Program konferencji w drugim jej dniu zakłada prezentacje merytoryczne w trzech blokach tematycznych obejmujących otoczenie regulacyjne i geopolityczne, aspekty technologiczne oraz podejmujące kwestie jakościowe i zrównoważony rozwój. Ważnym tematem poruszanym podczas konferencji będzie Narodowy Cel Wskaźnikowy i obligatoryjny blending biokomponentów oraz oddziaływanie bieżącej sytuacji geopolitycznej na branżę biopaliw. Zaplanowano uwzględnienie perspektywy dla sektora biopaliw w kontekście procesu implementacyjnego dyrektywy RED2, jak również rewizji jej przepisów na poziomie europejskim w ramach pakietu KE „Fit for 55”. Przewidziano także podjęcie wielu ciekawych i ważnych wątków dla wytwórców estrów metylowych oraz bioetanolu, jak i sektora paliwowego dając przestrzeń do budowania relacji pomiędzy najważniejszymi graczami rynkowymi.
Podsumowaniem części merytorycznej będzie debata ekspercka, w której udział wezmą przedstawiciele administracji publicznej, sektora paliwowego oraz zaproszeni goście.

Konferencja zyskała Patronat Honorowy Ministerstwa Rolnictwa oraz Instytutu Nafty i Gazu – Państwowego Instytutu Badawczego oraz Patronat Medialny Magazynu Biomasa, portalu Teraz Środowisko oraz e-petrol.

Wydarzenie będzie miało charakter dwujęzyczny, polsko-angielski, z tłumaczeniem symultanicznym.

Zapraszamy na stronę internetową Krajowej Izby Biopaliw, na której znajdą Państwo aktualne informacje dotyczące konferencji oraz formularz rejestracyjny.

Strona wydarzenia
Kontenery Ad-Blue SWIMER