Shell Franczyza

Moya dla Ukrainy – wsparcie rzeczowe dla podkarpackiego PCK

W ramach działań pomocowych dla Ukrainy, Anwim S.A. kolejny już raz przekazał pomoc rzeczową potrzebującym. 1000 litrów oleju napędowego zostało przekazane Podkarpackiemu Oddziałowi Okręgowemu PCK na potrzeby agregatów prądotwórczych na terenie miasteczka wolontariuszy udzielających wsparcia uchodźcom w Medyce (woj. podkarpackie).

Anwim S.A., operator sieci stacji paliw Moya, od początku wojny na Ukrainie czynnie angażuje się w pomoc poszkodowanym oraz służbom pracującym na rzecz uchodźców. Oprócz darowizny dla Polskiej Akcji Humanitarnej w wysokości 200 tys. zł i zbierania dodatkowych funduszy na wsparcie uchodźców za pośrednictwem portalu Siepomaga.pl, wybrane stacje paliw Moya, znajdujące się w pobliżu granicy polsko-ukraińskiej, oferowały pracownikom służb medycznych i mundurowych kawę oraz hot-dogi za symboliczny 1 grosz.

Dodatkowo Anwim S.A. przekazał 1000 l paliwa dla polskich służb pracujących na rzecz uchodźców z Ukrainy. Paliwo, które zostało dostarczone w kanistrach, wykorzystywane jest do karetek pogotowia oraz agregatów służących do ogrzewania.

Tym razem również zostało przekazanych 1000 l oleju napędowego. Bezpośrednim beneficjentem darowizny jest Podkarpacki Oddział Okręgowy Polskiego Czerwonego Krzyża, który paliwo wykorzystuje do agregatów prądotwórczych na terenie miasteczka wolontariuszy w Medyce udzielających wsparcia osobom uciekającym przed wojną z terenu Ukrainy. Paliwo zostało pobrane ze stacji paliw MOYA w Przemyślu przez wolontariuszy PCK.

- Paliwo, które darowała nam firma Anwim S.A., właściciel sieci stacji paliw MoyaA, pozwalana nam na doświetlanie namiotu Polskiego Czerwonego Krzyża bezpośrednio przy granicy, a także na dostarczanie energii do akumulatorów ładujących telefony, tak aby osoby przekraczające granicę mogły skontaktować się ze swoimi rodzinami – mówi Maciej Maruszak – dyrektor podkarpackiego PCK.

Więcej w kategorii

Petroleum Ukraine 2024 po raz kolejny w Warszawie

Międzynarodowa konferencja 'Petroleum Ukraine' odbędzie się 18 czerwca 2024 roku. Program forum obejmie najważniejsze kwestie rynku paliw, takie jak dywersyfikacja dostaw oleju napędowego, polityka sankcji UE, możliwości skutecznej interakcji z ukraińskimi firmami.

Synetyczny gaz ziemny (SNG) stanowi nowe możliwości rozwoju rynku LPG po 2025 roku

Rynek LPG przechodzi przez znaczące zmiany i transformacje - w tym pakiet ustaw "Fit for 55". W rezultacie mogą one zmniejszyć jego zużycie oraz potencjalne podwyżki cen LPG po zakazie importu z Rosji i Białorusi. Jednak te ryzyka mają też szanse przynieść duże możliwości wzrostu rynku LPG w Polsce o 30-50 proc. do 2035 roku.

Tankuj i zyskuj dodatkowe korzyści na stacjach Circle K

Na stacjach Circle K rusza akcja „Tankujesz, zyskujesz”. Klienci będą mogli skorzystać z promocyjnej ceny aromatycznej kawy oraz dostępnych wariantów Hot Dogów przy zatankowaniu min. 20 litrów dowolnego paliwa miles® oraz milesPLUS®. Oferta obowiązuje z kartą lojalnościową EXTRA i potrwa do połowy kwietnia br.