Zatankuj i jedź, czyli nowa usługa Shell SmartPay dla klientów biznesowych

Shell wprowadza nowe rozwiązanie SmartPay dostępne dla klientów posiadających kartę paliwową Shell Card. Dzięki niemu w wygodny i szybki sposób kierowcy flotowi bezgotówkowo zapłacą za tankowanie bez konieczności wchodzenia do sklepu.

Oszczędność czasu = oszczędność pieniędzy

Możliwość szybkiej i bezgotówkowej płatności to idealna wizja zarówno dla kierowców, jak i managerów floty, ponieważ pozwala zaoszczędzić cenny czas spędzany dotychczas w kolejce. Wygodne rozwiązanie Shell SmartPay pozwala uiścić opłaty w wygodny i bezpieczny sposób za pomocą jednego narzędzia. Transakcje dokonywane są za pośrednictwem urządzenia mobilnego, bez konieczności opuszczania pojazdu i okazywania karty. SmartPay to wyjście naprzeciw potrzebom kierowców flotowych, ułatwiające im codzienną pracę dzięki dostępnej technologii.

Usługa Shell SmartPay jest również zintegrowana z aplikacją Shell ClubSmart, w której można wyszukać m.in. stacje Shell w najbliższym sąsiedztwie, zbierać punkty oraz otrzymywać specjalne oferty.

- Chcemy zaskakiwać naszych klientów nowymi rozwiązaniami dopasowanymi do ich potrzeb. Zawodowi kierowcy, ze względu na konieczność zapewnienia ciągłości dostaw, często muszą wykonywać swoją pracę bez względu na obostrzenia czy sytuację ekonomiczną, dlatego robimy wszystko, aby ułatwić im pracę i zapewnić bezpieczeństwo - mówi Łukasz Klamka, Head of Fleet Solutions w Shell Polska.

Shell Card – więcej niż zwykła karta paliwowa

Karta paliwowa Shell Card jest dedykowana wszystkim flotom niezależnie od ich wielkości. Jest ona akceptowana na ponad 38 tys. stacjach Shell i partnerskich w Europie, a w Polsce w ponad 950 punktach: Shell i Lotos. Shell Card oprócz możliwości mobilnej bezgotówkowej płatności za paliwo oferuje wiele innych rozwiązań. Karta pozwala na uiszczanie opłat za przejazdy drogami, tunelami i mostami. Dodatkowo dzięki partnerstwu z TRAVIS przewoźnicy mogą zarezerwować takie usługi jak parkingi, mycie i naprawa ciężarówek oraz cystern, za które zapłacą kartą paliwową. Dzięki innowacyjnej technologii CHIP&PIN oraz dodatkowym zabezpieczeniom weryfikacyjnym właściciele flot mogą czuć się pewnie i bezpiecznie. W ramach użytkowania karty, zarządcy flot mogą korzystać z nowoczesnej platformy internetowej Shell Fleet Hub, na której mogą kontrolować wydatki i zużycie paliwa, generować raporty czy określać limity. Z Shell Card w łatwy sposób można odzyskać też podatek VAT i akcyzę z 31 krajów.

Shell Card do ładowania samochodów elektrycznych i hybrydowych

Z początkiem roku Shell wystartował z pionierskim rozwiązaniem na polskim rynku – kartą paliwową Shell Card EV, którą można zapłacić zarówno za paliwo jak również za ładowanie samochodu elektrycznego czy hybrydowego. Dzięki współpracy z GreenWay, EV+ i IONITY, Shell Card EV jest akceptowana w ponad 1000 punktów na terenie całego kraju oraz ponad 260 000 punktów ładowania w Europie, wliczając superszybkie ładowarki o mocy do 350 kW! Użytkownicy karty mogą korzystać też z wygodnej aplikacji Shell Recharge, która umożliwia znajdywanie najbliższych punktów ładowania, uzyskiwanie aktualnych informacji o taryfach, prędkościach i dostępności punktów czy podgląd przewidywanego czasu ładowania i kosztu.
Neutralizacja przejazdów

Z kartą paliwową Shell Card możliwa jest również kompensacja emisji CO2 z paliwa. Usługa jest dostępna dla wszystkich klientów flotowych w Polsce od początku roku 2021. Kierowcy używają karty paliwowej jak zawsze, a Shell za drobną opłatą kompensuje emisje zakupując kredyty węglowe, pochodzące z międzynarodowych projektów, które chronią i odbudowują ekosystemy. Łączna ilość emisji CO2 kompensowana w wyniku uczestnictwa w usłudze jest poświadczona rocznym certyfikatem wydawanym przez Shell.

Więcej w kategorii

Petroleum Ukraine 2024 po raz kolejny w Warszawie

Międzynarodowa konferencja 'Petroleum Ukraine' odbędzie się 18 czerwca 2024 roku. Program forum obejmie najważniejsze kwestie rynku paliw, takie jak dywersyfikacja dostaw oleju napędowego, polityka sankcji UE, możliwości skutecznej interakcji z ukraińskimi firmami.

Synetyczny gaz ziemny (SNG) stanowi nowe możliwości rozwoju rynku LPG po 2025 roku

Rynek LPG przechodzi przez znaczące zmiany i transformacje - w tym pakiet ustaw "Fit for 55". W rezultacie mogą one zmniejszyć jego zużycie oraz potencjalne podwyżki cen LPG po zakazie importu z Rosji i Białorusi. Jednak te ryzyka mają też szanse przynieść duże możliwości wzrostu rynku LPG w Polsce o 30-50 proc. do 2035 roku.

Tankuj i zyskuj dodatkowe korzyści na stacjach Circle K

Na stacjach Circle K rusza akcja „Tankujesz, zyskujesz”. Klienci będą mogli skorzystać z promocyjnej ceny aromatycznej kawy oraz dostępnych wariantów Hot Dogów przy zatankowaniu min. 20 litrów dowolnego paliwa miles® oraz milesPLUS®. Oferta obowiązuje z kartą lojalnościową EXTRA i potrwa do połowy kwietnia br.

Program Partnerski ENERGIA PALIW