Kontenery Ad-Blue SWIMER

Zmiany w Zarządzie BAŁTYKGAZ sp. z o.o.

Decyzją Rady Nadzorczej Spółki, dotychczasowego Prezesa Zarządu, Rainera Janssena, zastąpił Adam Lewandowski, który od grudnia 2020 roku pełnił funkcję Wiceprezesa.

Zmiany w Zarządzie BAŁTYKGAZ sp. z o.o.
Adam Lewandowski jest związany z branżą paliwową od ponad 15 lat, doświadczenie zdobywał przede wszystkim w spółkach Färber Gas GmbH  i ORLEN Deutschland.

Pan Adam Lewandowski jest absolwentem wydziału ekonomicznego Freie Universität Berlin oraz Uniwersytetu w Bonn. Dzięki swojemu dotychczasowemu międzynarodowemu charakterowi pracy, buduje zgrane zespoły specjalistów, stawiając na różnorodność doświadczeń i kompetencji.

Na stanowisku Wiceprezesa Zarządu BAŁTYKGAZ odpowiadał za obszary operacji handlowo-logistycznych oraz dział techniczny. Od dnia 20.09.2021 roku prowadzi firmę samodzielnie, przy ścisłej współpracy i otwartej komunikacji z dotychczasowymi prokurentami spółki BAŁTYKGAZ.

BAŁTYKGAZ należy od ponad 25 lat do wiodących i najbardziej doświadczonych dystrybutorów gazu płynnego w Polsce, a od roku 2015 również czynników chłodniczych. Ostatnie lata to dla firmy duże inwestycje, w tym modernizacja obiektów i rozbudowa bazy przeładunkowej we wsi Zabłotczyzna k/Narewki, prezentowanej podczas XVII Spotkania Branży Paliwowej, którego BAŁTYKGAZ był sponsorem głównym.
Kontenery Ad-Blue SWIMER
Jakość, pewność i dywersyfikacja dostaw gazu