Jesteś tutaj: Strona Główna » Wiadomości » Centrum prasowe
Live Chat Software
Lotos Paliwa

Zmiany w Zarządzie BAŁTYKGAZ sp. z o.o.

BAŁTYKGAZ
2021-10-12 / 13:25
Zmiany w Zarządzie BAŁTYKGAZ sp. z o.o.

Decyzją Rady Nadzorczej Spółki, dotychczasowego Prezesa Zarządu, Rainera Janssena, zastąpił Adam Lewandowski, który od grudnia 2020 roku pełnił funkcję Wiceprezesa.

Adam Lewandowski jest związany z branżą paliwową od ponad 15 lat, doświadczenie zdobywał przede wszystkim w spółkach Färber Gas GmbH  i ORLEN Deutschland.

Pan Adam Lewandowski jest absolwentem wydziału ekonomicznego Freie Universität Berlin oraz Uniwersytetu w Bonn. Dzięki swojemu dotychczasowemu międzynarodowemu charakterowi pracy, buduje zgrane zespoły specjalistów, stawiając na różnorodność doświadczeń i kompetencji.

Na stanowisku Wiceprezesa Zarządu BAŁTYKGAZ odpowiadał za obszary operacji handlowo-logistycznych oraz dział techniczny. Od dnia 20.09.2021 roku prowadzi firmę samodzielnie, przy ścisłej współpracy i otwartej komunikacji z dotychczasowymi prokurentami spółki BAŁTYKGAZ.

BAŁTYKGAZ należy od ponad 25 lat do wiodących i najbardziej doświadczonych dystrybutorów gazu płynnego w Polsce, a od roku 2015 również czynników chłodniczych. Ostatnie lata to dla firmy duże inwestycje, w tym modernizacja obiektów i rozbudowa bazy przeładunkowej we wsi Zabłotczyzna k/Narewki, prezentowanej podczas XVII Spotkania Branży Paliwowej, którego BAŁTYKGAZ był sponsorem głównym.
Zostań franczyzobiorcą AMIC Energy

Niektóre obrazy czy zdjęcia znajdujące się na tej stronie są własnością 123RF Limited, ich współpracowników lub licencjonowanych partnerów i zostały udostępnione za ich zgodą.
Te obrazy czy zdjęcia nie mogą być kopiowane lub pobierane bez zgody 123RF Limited.