Robert Brzozowski członkiem Rady Dyrektorów POPiHN

Decyzją Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Polskiej Organizacji Przemysłu i Handlu Naftowego, do grona członków Rady Dyrektorów, z rekomendacji Unimot S.A., został przyjęty Robert Brzozowski, Wiceprezes Zarządu ds. Handlowych spółki.

Jednym z najważniejszych celów POPIHN jest zrównoważone tworzenie i kształtowanie konkurencyjnego rynku paliwowego w Polsce, między innymi, poprzez działania na rzecz wdrożenia zgodnych z prawem Unii Europejskiej zasad prowadzenia działalności gospodarczej oraz równych praw dla wszystkich uczestników polskiego rynku paliwowego.

Wybór do Rady Dyrektorów POPiHN to dla mnie duże wyróżnienie, ale jest to także kolejny, znaczący krok w działalności Unimot jako członka tej ważnej dla branży organizacji. Chciałbym mieć realny wpływ na działania POPiHN, dlatego będę wspierać organizację swoim doświadczeniem w pracach nad rozwiązaniami regulacyjnymi dla branży paliwowej – mówi Robert Brzozowski, Wiceprezes Zarządu ds. Handlowych Unimot S.A.

Robert Brzozowski jest absolwentem Uniwersytetu Gdańskiego. W 2016 r. ukończył prestiżową uczelnię BI Norwegian Business School, uzyskując tytuł Executive Master of Business Administration w dziedzinie energii. Z Grupą Unimot jest związany od 2008 r. jako koordynator międzynarodowego obrotu paliwami. Od stycznia 2018 r. Robert Brzozowski jest Wiceprezesem Zarządu ds. Handlowych.

Rada Dyrektorów jest organem sprawującym stały nadzór nad działalnością POPiHN. Kadencja członków Rady Dyrektorów jest wspólna i trwa 3 lata.

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego zajmuje się koordynowaniem współpracy pomiędzy firmami członkowskimi na rzecz najwyższej jakości produktów i usług. Jednym z głównych celów działalności POPIHN jest tworzenie wśród polskiej opinii publicznej pozytywnego wizerunku firm z branży naftowej poprzez koordynację i wspieranie wszelkich działań z obszaru odpowiedzialnego biznesu. W sferze jej zainteresowań znajdują się również wszelkie inicjatywy, ograniczające funkcjonowanie szarej strefy paliwowej w Polsce.

O Grupie Unimot:

Grupa Unimot, która rozwija sieć stacji AVIA, jest liderem wśród niezależnych importerów paliw ciekłych i gazowych w Polsce. Od grudnia 2016 roku spółka należy do stowarzyszenia AVIA International, dzięki czemu uzyskała prawo do budowania i rozwoju sieci stacji paliw AVIA na terenach Polski i Ukrainy. Unimot S.A. ma ponad 25 lat doświadczenia na rynku paliwowym, specjalizuje się w hurtowej sprzedaży oleju napędowego oraz dystrybucji pozostałych paliw płynnych, zarówno na terenie kraju, jak i poza jego granicami. Firma rozwija także segment fotowoltaiki oraz inwestuje w kolejne sektory OZE. Spółka notowana jest na głównym parkiecie Giełdy Papierów Wartościowych.

Więcej w kategorii

Petroleum Ukraine 2024 po raz kolejny w Warszawie

Międzynarodowa konferencja 'Petroleum Ukraine' odbędzie się 18 czerwca 2024 roku. Program forum obejmie najważniejsze kwestie rynku paliw, takie jak dywersyfikacja dostaw oleju napędowego, polityka sankcji UE, możliwości skutecznej interakcji z ukraińskimi firmami.

Synetyczny gaz ziemny (SNG) stanowi nowe możliwości rozwoju rynku LPG po 2025 roku

Rynek LPG przechodzi przez znaczące zmiany i transformacje - w tym pakiet ustaw "Fit for 55". W rezultacie mogą one zmniejszyć jego zużycie oraz potencjalne podwyżki cen LPG po zakazie importu z Rosji i Białorusi. Jednak te ryzyka mają też szanse przynieść duże możliwości wzrostu rynku LPG w Polsce o 30-50 proc. do 2035 roku.

Tankuj i zyskuj dodatkowe korzyści na stacjach Circle K

Na stacjach Circle K rusza akcja „Tankujesz, zyskujesz”. Klienci będą mogli skorzystać z promocyjnej ceny aromatycznej kawy oraz dostępnych wariantów Hot Dogów przy zatankowaniu min. 20 litrów dowolnego paliwa miles® oraz milesPLUS®. Oferta obowiązuje z kartą lojalnościową EXTRA i potrwa do połowy kwietnia br.

Petroleum Ukraine 2024