Magazyn Branżowych Inspiracji

Unimot i Avia ponownie z tytułem Superbrands

Po raz kolejny Organizacja Superbrands wyłoniła najsilniejsze marki, które cieszą się uznaniem oraz renomą w poszczególnych branżach. Do grona laureatów tegorocznej edycji ponownie dołączyła Grupa Unimot wraz z marką AVIA. Obydwa brandy wyróżnione zostały tytułem Business Superbrands 2021 w kategorii paliwa, surowce, energetyka.

Superbrands to niezależna organizacja, działająca od 1994 roku. Jej głównym założeniem jest promocja idei brandingu poprzez identyfikację, nagradzanie i prezentację case studies marek, które dzięki reprezentowanym wartościom i wyjątkowym korzyściom, jakie oferują konsumentom, osiągnęły rynkowy sukces. Laureatami tytułu Business Superbrands 2021 są marki, które cieszą się największym uznaniem oraz renomą, a także legitymują się licznymi sukcesami na arenie krajowej i międzynarodowej w poszczególnych branżach. Laureatów wyłaniają Eksperci z Konfederacji Lewiatan.

- Przyznanie po raz kolejny nagrody Superbrands to dla nas nie tylko wyróżnienie, lecz także wielka satysfakcja i potwierdzenie tego, że działania i zmiany, które wprowadzamy są zauważalne. Rozwijamy się, konsekwentnie wdrażamy nową strategię marketingową, wprowadziliśmy na rynek nowy koncept gastronomiczny, pod którym rozwijamy markę własną, sukcesywnie otwieramy kolejne stacje, wprowadzamy nowe produkty. Przyznanie nam tytułu Business Superbrands 2021 pokazuje, że przyjęta strategia zdaje egzamin na najwyższym poziomie  - mówi Agnieszka Bobrukiewicz, Dyrek-tor Marketingu w Unimot S.A.

Tegoroczna gala finałowa, podczas której rozdane zostaną nagrody Superbrands, odbędzie się w listopadzie w Hotelu Sheraton w Warszawie. Podczas gali obecni będą przedstawiciele świata biznesu, marketingu, kultury oraz show biznesu.

Więcej w kategorii

Petroleum Ukraine 2024 po raz kolejny w Warszawie

Międzynarodowa konferencja 'Petroleum Ukraine' odbędzie się 18 czerwca 2024 roku. Program forum obejmie najważniejsze kwestie rynku paliw, takie jak dywersyfikacja dostaw oleju napędowego, polityka sankcji UE, możliwości skutecznej interakcji z ukraińskimi firmami.

Synetyczny gaz ziemny (SNG) stanowi nowe możliwości rozwoju rynku LPG po 2025 roku

Rynek LPG przechodzi przez znaczące zmiany i transformacje - w tym pakiet ustaw "Fit for 55". W rezultacie mogą one zmniejszyć jego zużycie oraz potencjalne podwyżki cen LPG po zakazie importu z Rosji i Białorusi. Jednak te ryzyka mają też szanse przynieść duże możliwości wzrostu rynku LPG w Polsce o 30-50 proc. do 2035 roku.

Tankuj i zyskuj dodatkowe korzyści na stacjach Circle K

Na stacjach Circle K rusza akcja „Tankujesz, zyskujesz”. Klienci będą mogli skorzystać z promocyjnej ceny aromatycznej kawy oraz dostępnych wariantów Hot Dogów przy zatankowaniu min. 20 litrów dowolnego paliwa miles® oraz milesPLUS®. Oferta obowiązuje z kartą lojalnościową EXTRA i potrwa do połowy kwietnia br.