Światowa Organizacja Gazu Płynnego LPG ogłasza e-LPG Week

Światowa Organizacja Gazu Płynnego (WLPGA) ogłosiła e-LPG Week, najważniejsze wydarzenie poświęcone LPG, które łączy łańcuch wartości branży LPG.

Wydarzenie odbędzie się online w dniach 2-6 listopada 2020 r. e-LPG Week pod hasłem „Bringing Energy to Life” ma na celu zmobilizowanie branży LPG poprzez interaktywne sesje i wydarzenia, tworzenie kontaktów online oraz wyjątkową wirtualną prezentację firm LPG.

E-LPG Week, którego gospodarzem jest grupa ENOC, dotyczyć będzie wielu możliwości i wyzwań branżowych. Planowane tematy to m.in. rzecznictwo w świecie po COVID-19, rozwijające się globalne rynki autogazu, możliwości dla LPG do wyparcia innych paliw o wyższej emisji dwutlenku węgla w głównych sektorach popytu, innowacje cyfrowe i różnorodność oraz innowacje i rozwój w wykorzystaniu LPG do osiągnięcia wyznaczonych celów rozwoju społecznego i gospodarczego w Celach Zrównoważonego Rozwoju (SDGs) Organizacji Narodów Zjednoczonych, w szczególności w obszarach ubóstwa, głodu, zdrowia, zmiany klimatu, równości płci i dostępu do energii.

Według Jamesa Rockalla, dyrektora generalnego i dyrektora zarządzającego WLPGA, e-LPG Week, obejmujący coroczne Światowe Forum LPG, jest najważniejszym spotkaniem światowego sektora LPG. To, że w tym roku organizujemy wydarzenie w Internecie, e-LPG Week stwarza wyjątkową i jedyną w swoim rodzaju okazję dla globalnego sektora LPG do debaty, dyskusji i prowadzenia interesów głębiej i szerzej niż kiedykolwiek wcześniej.

Wydarzenie będzie poruszało wyjątkowe treści od liderów branży i globalnych wpływowych osób, w tym Fatiha Birola, dyrektora wykonawczego Międzynarodowej Agencji Energetycznej (IEA) i Dymphna van der Lans, dyrektora generalnego Clean Cooking Alliance. Będzie obejmował szereg działań, takich jak dedykowane sesje na żywo, dynamiczne warsztaty, interaktywne wirtualne pokoje gościnne i dyskusje dotyczące wymiany wiedzy, a wszystko to oparte na rozszerzonym globalnym uczestnictwie.
Jego Ekscelencja Saif Humaid Al Falasi, CEO Grupy ENOC, powiedział: - W ENOC dzielimy się wizją WLPGA dotyczącą branży LPG opartej na współpracy i dzieleniu się najlepszymi praktykami i cieszymy się, że możemy być gospodarzem pierwszego w tym roku e-LPG Week.

- Wysiłki podjęte przez WLPGA są powszechnie uznawane a WLGPA jest autorytatywnym głosem branży LPG. Wysiłki mające na celu wprowadzenie najlepszych w swojej klasie platform, które gromadzą ekspertów branżowych w celu omówienia trendów, wyrażania obaw i rzucania światła na przyszłe prognozy dotyczące LPG, będą nadal otwierać nam drzwi do prezentowania nowych technologii i formułowania polityk, a także stwarzają nam możliwość nawiązania kontaktów i dzielenia się najlepszymi praktykami - dodał Rockall.

Specjaliści ds. energii i uczestnicy mogą uzyskać dostęp do wirtualnego wydarzenia z dowolnego miejsca, zmniejszając koszty podróży i związane z tym obawy dotyczące bezpieczeństwa. Wydarzenie odbędzie się na interaktywnej platformie cyfrowej z najnowocześniejszą technologią sztucznej inteligencji, aby ulepszyć doświadczenie sieciowe i stworzyć długotrwałe relacje, wraz z nagranymi sesjami na wysokim poziomie, umożliwiającymi delegatom udział w ankietach, sesjach pytań i odpowiedzi i czatach.

Aby uzyskać szczegółowe informacje na temat rejestracji, odwiedź www.lpgweek.com/registration lub skontaktuj się z nami pod adresem info@lpgweek.com.
Słowa kluczowe:

Więcej w kategorii

Petroleum Ukraine 2024 po raz kolejny w Warszawie

Międzynarodowa konferencja 'Petroleum Ukraine' odbędzie się 18 czerwca 2024 roku. Program forum obejmie najważniejsze kwestie rynku paliw, takie jak dywersyfikacja dostaw oleju napędowego, polityka sankcji UE, możliwości skutecznej interakcji z ukraińskimi firmami.

Synetyczny gaz ziemny (SNG) stanowi nowe możliwości rozwoju rynku LPG po 2025 roku

Rynek LPG przechodzi przez znaczące zmiany i transformacje - w tym pakiet ustaw "Fit for 55". W rezultacie mogą one zmniejszyć jego zużycie oraz potencjalne podwyżki cen LPG po zakazie importu z Rosji i Białorusi. Jednak te ryzyka mają też szanse przynieść duże możliwości wzrostu rynku LPG w Polsce o 30-50 proc. do 2035 roku.

Tankuj i zyskuj dodatkowe korzyści na stacjach Circle K

Na stacjach Circle K rusza akcja „Tankujesz, zyskujesz”. Klienci będą mogli skorzystać z promocyjnej ceny aromatycznej kawy oraz dostępnych wariantów Hot Dogów przy zatankowaniu min. 20 litrów dowolnego paliwa miles® oraz milesPLUS®. Oferta obowiązuje z kartą lojalnościową EXTRA i potrwa do połowy kwietnia br.

Petroleum Ukraine 2024