XX Spotkanie Branży Paliwowej - Polski Rynek LPG

Oferta paliwowo-energetyczna Unimotu pod marką AVIA

Grupa Unimot, odpowiadająca za rozwój sieci stacji AVIA w Polsce, uruchomiła nową witrynę internetową, gdzie komunikuje, że od teraz wszystkie sprzedawane przez nią produkty paliwowo-energetyczne będą oferowane pod marką AVIA.

Spółka podała, że nowa witryna Unimotu funkcjonuje na dotychczasowej domenie www.unimot.pl, jednak stanowi połączenie oferty całej Grupy z projektem rozwoju franczyzowej sieci stacji paliw AVIA, który do tej pory był promowany w serwisie www.aviapolska.pl.

- Od momentu uruchomienia nowego serwisu www rozpoczynamy proces szerokiego komunikowania naszym obecnym oraz potencjalnym Klientom, że wszystkie produkty paliwowo-energetyczne Grupa Unimot oferuje teraz pod marką AVIA – wyjaśnia Adam Sikorski. – Bo AVIA to nie tylko stacje paliw. Pod tą szwajcarską marką, która obecnie posiada ok. 3150 stacji paliw w 14 krajach Europy, nasi zagraniczni partnerzy od lat oferują także gaz, energię i inne produkty petrochemiczne. W tym samym kierunku rozwija się Unimot, dlatego w nowym serwisie internetowym pod marką AVIA znajdziecie Państwo ofertę na zakup paliw, gazu LPG, energii elektrycznej oraz gazu ziemnego, dostępną dla odbiorców hurtowych oraz indywidualnych.

Ponieważ Unimot jest spółką giełdową, to w nowym serwisie dane dla akcjonariuszy znajdują się dziale relacji inwestorskich.

Więcej w kategorii

Petroleum Ukraine 2024 po raz kolejny w Warszawie

Międzynarodowa konferencja 'Petroleum Ukraine' odbędzie się 18 czerwca 2024 roku. Program forum obejmie najważniejsze kwestie rynku paliw, takie jak dywersyfikacja dostaw oleju napędowego, polityka sankcji UE, możliwości skutecznej interakcji z ukraińskimi firmami.

Synetyczny gaz ziemny (SNG) stanowi nowe możliwości rozwoju rynku LPG po 2025 roku

Rynek LPG przechodzi przez znaczące zmiany i transformacje - w tym pakiet ustaw "Fit for 55". W rezultacie mogą one zmniejszyć jego zużycie oraz potencjalne podwyżki cen LPG po zakazie importu z Rosji i Białorusi. Jednak te ryzyka mają też szanse przynieść duże możliwości wzrostu rynku LPG w Polsce o 30-50 proc. do 2035 roku.

Tankuj i zyskuj dodatkowe korzyści na stacjach Circle K

Na stacjach Circle K rusza akcja „Tankujesz, zyskujesz”. Klienci będą mogli skorzystać z promocyjnej ceny aromatycznej kawy oraz dostępnych wariantów Hot Dogów przy zatankowaniu min. 20 litrów dowolnego paliwa miles® oraz milesPLUS®. Oferta obowiązuje z kartą lojalnościową EXTRA i potrwa do połowy kwietnia br.