Solvachem rozwija sprzedaż paliw

Firma Solvachem Sp. z o.o. poinformowała w komunikacie, że w związku rozwojem oferty paliwowej i notowanym wzrostem sprzedaży, podpisała w czerwcu umowy na zakup paliwa z Total Polska Sp. z o.o. oraz Unimot S.A.

Nowe kontrakty pozwolą spółce na poprawę konkurencyjności cenowej oferty oraz zwiększą zasięg działalności, dzięki obecności na większej liczbie baz paliwowych.

Solvachem  stawia też na wysoką jakość świadczonych usług związanych z dostawą paliw do klienta.

W tym celu rozszerzamy współpracę  z firmą TSL Sp. z o.o., która jest dla nas głównym dostawcą usług w zakresie przewozu paliw. Do naszej dyspozycji będą kolejne dedykowane zestawy, które obsłużą między innymi bazę paliw PERN w Kawicach – mówi Rafał Toms, Product Manager Działu Paliw w spółce Solvachem.

Solvachem Sp. z o.o. działa na polskim rynku od 2002 roku (do października 2017 r. pod nazwą Solvadis), a jej głównym obszarem działalności jest handel produktami chemicznymi. Od stycznia 2017 roku spółka w swojej ofercie ma też paliwa płynne.

Więcej w kategorii

Petroleum Ukraine 2024 po raz kolejny w Warszawie

Międzynarodowa konferencja 'Petroleum Ukraine' odbędzie się 18 czerwca 2024 roku. Program forum obejmie najważniejsze kwestie rynku paliw, takie jak dywersyfikacja dostaw oleju napędowego, polityka sankcji UE, możliwości skutecznej interakcji z ukraińskimi firmami.

Synetyczny gaz ziemny (SNG) stanowi nowe możliwości rozwoju rynku LPG po 2025 roku

Rynek LPG przechodzi przez znaczące zmiany i transformacje - w tym pakiet ustaw "Fit for 55". W rezultacie mogą one zmniejszyć jego zużycie oraz potencjalne podwyżki cen LPG po zakazie importu z Rosji i Białorusi. Jednak te ryzyka mają też szanse przynieść duże możliwości wzrostu rynku LPG w Polsce o 30-50 proc. do 2035 roku.

Tankuj i zyskuj dodatkowe korzyści na stacjach Circle K

Na stacjach Circle K rusza akcja „Tankujesz, zyskujesz”. Klienci będą mogli skorzystać z promocyjnej ceny aromatycznej kawy oraz dostępnych wariantów Hot Dogów przy zatankowaniu min. 20 litrów dowolnego paliwa miles® oraz milesPLUS®. Oferta obowiązuje z kartą lojalnościową EXTRA i potrwa do połowy kwietnia br.