Kontenery Ad-Blue SWIMER

Ekopol Górnośląski Holding SA podpisał umowę z terminalem TanQuid Polska w Radzionkowie

W oparciu o podpisaną umowę pomiędzy Ekopolem Górnośląskim Holding SA a terminalem paliwowym TanQuid Polska Sp. z o.o. w Radzionkowie, Naczelnik Urzędu Skarbowego w Rybniku podjął decyzję o zgodzie na wyprowadzanie wyrobów akcyzowych z cudzego składu podatkowego poza procedurą zawieszenia poboru akcyzy. Decyzja dotyczy olejów napędowych o kodach CN: 2710 19 43 oraz 2710 20 11.

Ekopol Górnośląski Holding SA  podpisał umowę z terminalem TanQuid Polska w Radzionkowie
Decyzja otwiera możliwość dla EGH SA na korzystanie z usług świadczonych na terminalu TanQuid Polska Sp. z o.o dotyczących magazynowania paliw, a co za tym idzie zakupu na zasadzie przeksięgowania produktu. Dzięki tym procedurom został zakontraktowane dodatkowe wolumeny oleju napędowego, co przekłada się na wzmocnienie swojej pozycji na rynku paliw.

Umowa z terminalem TanQuid Polska w Radzionkowie daje takie same możliwości firmie Ekopol Górnośląski Holding SA jakie posiadają między innymi PKN Orlen SA, BP Europa S.E. czy Grupa Lotos SA , które składują swoje produkty na tym terminalu.

Baza w Radzionkowie to jeden z najnowocześniejszych w kraju terminali przeładunkowych. Działalność bazy paliw polega na przyjmowaniu, magazynowaniu i wydawaniu produktów przerobu ropy naftowej tzn.: benzyny bezołowiowej Pb 95, benzyny bezołowiowej Pb 98 i oleju napędowego oraz ich uszlachetnianiu.
Szczegółowe informacje dotyczące TanQuid Polska Sp. z o.o. można uzyskać pod adresem: https://www.tanquid.com/pl/lokalizacje/radzionkow-polska/
Zostań partnerem akceptacyjnym DKV – DKV MOBILITY
Jakość, pewność i dywersyfikacja dostaw gazu