Shell Franczyza

Ekopol Górnośląski Holding SA podpisał umowę z terminalem TanQuid Polska w Radzionkowie

W oparciu o podpisaną umowę pomiędzy Ekopolem Górnośląskim Holding SA a terminalem paliwowym TanQuid Polska Sp. z o.o. w Radzionkowie, Naczelnik Urzędu Skarbowego w Rybniku podjął decyzję o zgodzie na wyprowadzanie wyrobów akcyzowych z cudzego składu podatkowego poza procedurą zawieszenia poboru akcyzy. Decyzja dotyczy olejów napędowych o kodach CN: 2710 19 43 oraz 2710 20 11.

Decyzja otwiera możliwość dla EGH SA na korzystanie z usług świadczonych na terminalu TanQuid Polska Sp. z o.o dotyczących magazynowania paliw, a co za tym idzie zakupu na zasadzie przeksięgowania produktu. Dzięki tym procedurom został zakontraktowane dodatkowe wolumeny oleju napędowego, co przekłada się na wzmocnienie swojej pozycji na rynku paliw.

Umowa z terminalem TanQuid Polska w Radzionkowie daje takie same możliwości firmie Ekopol Górnośląski Holding SA jakie posiadają między innymi PKN Orlen SA, BP Europa S.E. czy Grupa Lotos SA , które składują swoje produkty na tym terminalu.

Baza w Radzionkowie to jeden z najnowocześniejszych w kraju terminali przeładunkowych. Działalność bazy paliw polega na przyjmowaniu, magazynowaniu i wydawaniu produktów przerobu ropy naftowej tzn.: benzyny bezołowiowej Pb 95, benzyny bezołowiowej Pb 98 i oleju napędowego oraz ich uszlachetnianiu.
Szczegółowe informacje dotyczące TanQuid Polska Sp. z o.o. można uzyskać pod adresem: https://www.tanquid.com/pl/lokalizacje/radzionkow-polska/

Więcej w kategorii

Petroleum Ukraine 2024 po raz kolejny w Warszawie

Międzynarodowa konferencja 'Petroleum Ukraine' odbędzie się 18 czerwca 2024 roku. Program forum obejmie najważniejsze kwestie rynku paliw, takie jak dywersyfikacja dostaw oleju napędowego, polityka sankcji UE, możliwości skutecznej interakcji z ukraińskimi firmami.

Synetyczny gaz ziemny (SNG) stanowi nowe możliwości rozwoju rynku LPG po 2025 roku

Rynek LPG przechodzi przez znaczące zmiany i transformacje - w tym pakiet ustaw "Fit for 55". W rezultacie mogą one zmniejszyć jego zużycie oraz potencjalne podwyżki cen LPG po zakazie importu z Rosji i Białorusi. Jednak te ryzyka mają też szanse przynieść duże możliwości wzrostu rynku LPG w Polsce o 30-50 proc. do 2035 roku.

Tankuj i zyskuj dodatkowe korzyści na stacjach Circle K

Na stacjach Circle K rusza akcja „Tankujesz, zyskujesz”. Klienci będą mogli skorzystać z promocyjnej ceny aromatycznej kawy oraz dostępnych wariantów Hot Dogów przy zatankowaniu min. 20 litrów dowolnego paliwa miles® oraz milesPLUS®. Oferta obowiązuje z kartą lojalnościową EXTRA i potrwa do połowy kwietnia br.

Paliwa TotalEnergies - jakość i cena w trosce o Twój biznes