Shell Franczyza

Burger King sięga po rynek stacji paliw

Dzisiaj sieć Burger King otworzy pierwszą restaurację ''drive thru'' w Gdańsku. Będzie to jednocześnie pierwszy lokal „przy trasie” funkcjonujący pod szyldem spółki Burger King Polska.

Nowa restauracja zostanie otwarta w Gdańsku przy ul. Jana Pałubickiego 10, obok stacji Shell. Będzie to wolnostojący lokal z 68 miejscami siedzącymi i okienkiem dla zmotoryzowanych. W restauracji znajdzie się też specjalny plac zabaw dla całych rodzin.   W dniu otwarcia 7 czerwca o godz. 11:00, 100 pierwszych klientów otrzyma darmowe burgery Whopper Jr. Dodatkowo do zestawów Bacon & Cheese Whopper dołączane będą zniżki na paliwo na stacjach Shell.

Obecnie firma Burger King Polska   stawia na tworzenie własnej struktury operacyjnej i ekspansję organiczną marki, czyli rozbudowę sieci własnych restauracji. Lokale typu drive thru stanowią ważny element strategii rozwoju i otwierane będą w dwóch typach lokalizacji: obsługujących ruch tranzytowy, przy stacjach paliw oraz miejskich, w tym np. na parkingach centrów handlowych.

Obecnie w Polsce Burger King ma 44 restauracje, zlokalizowane w 22 miejscowościach, głównie w dużych aglomeracjach lub przy węzłach autostradowych.

Burger King Polska będzie prezentował swoją ofertę współpracy z branżą paliwową podczas Międzynarodowych Targów Paliwowych  – Stacja i Biznes Przyszłości , które odbędą się w dn. 5-6 października 2016 we Wrocławiu. Zobacz program targów http://targipaliwowe.pl/program-targow

Słowa kluczowe:

Więcej w kategorii

Petroleum Ukraine 2024 po raz kolejny w Warszawie

Międzynarodowa konferencja 'Petroleum Ukraine' odbędzie się 18 czerwca 2024 roku. Program forum obejmie najważniejsze kwestie rynku paliw, takie jak dywersyfikacja dostaw oleju napędowego, polityka sankcji UE, możliwości skutecznej interakcji z ukraińskimi firmami.

Synetyczny gaz ziemny (SNG) stanowi nowe możliwości rozwoju rynku LPG po 2025 roku

Rynek LPG przechodzi przez znaczące zmiany i transformacje - w tym pakiet ustaw "Fit for 55". W rezultacie mogą one zmniejszyć jego zużycie oraz potencjalne podwyżki cen LPG po zakazie importu z Rosji i Białorusi. Jednak te ryzyka mają też szanse przynieść duże możliwości wzrostu rynku LPG w Polsce o 30-50 proc. do 2035 roku.

Tankuj i zyskuj dodatkowe korzyści na stacjach Circle K

Na stacjach Circle K rusza akcja „Tankujesz, zyskujesz”. Klienci będą mogli skorzystać z promocyjnej ceny aromatycznej kawy oraz dostępnych wariantów Hot Dogów przy zatankowaniu min. 20 litrów dowolnego paliwa miles® oraz milesPLUS®. Oferta obowiązuje z kartą lojalnościową EXTRA i potrwa do połowy kwietnia br.

Program Partnerski ENERGIA PALIW