Jesteś tutaj: Strona Główna » Wiadomości » Centrum prasowe
Live Chat Software

Bezpłatne "Wiadomości e-petrol.pl" na Twoją skrzynkę e-mail
Administratorem Danych Osobowych jest...

Burger King sięga po rynek stacji paliw

e-petrol.pl
2016-06-07 / 09:43
Burger King sięga po rynek stacji paliw

Dzisiaj sieć Burger King otworzy pierwszą restaurację ''drive thru'' w Gdańsku. Będzie to jednocześnie pierwszy lokal „przy trasie” funkcjonujący pod szyldem spółki Burger King Polska.

Nowa restauracja zostanie otwarta w Gdańsku przy ul. Jana Pałubickiego 10, obok stacji Shell. Będzie to wolnostojący lokal z 68 miejscami siedzącymi i okienkiem dla zmotoryzowanych. W restauracji znajdzie się też specjalny plac zabaw dla całych rodzin.   W dniu otwarcia 7 czerwca o godz. 11:00, 100 pierwszych klientów otrzyma darmowe burgery Whopper Jr. Dodatkowo do zestawów Bacon & Cheese Whopper dołączane będą zniżki na paliwo na stacjach Shell.

Obecnie firma Burger King Polska   stawia na tworzenie własnej struktury operacyjnej i ekspansję organiczną marki, czyli rozbudowę sieci własnych restauracji. Lokale typu drive thru stanowią ważny element strategii rozwoju i otwierane będą w dwóch typach lokalizacji: obsługujących ruch tranzytowy, przy stacjach paliw oraz miejskich, w tym np. na parkingach centrów handlowych.

Obecnie w Polsce Burger King ma 44 restauracje, zlokalizowane w 22 miejscowościach, głównie w dużych aglomeracjach lub przy węzłach autostradowych.

Burger King Polska będzie prezentował swoją ofertę współpracy z branżą paliwową podczas Międzynarodowych Targów Paliwowych  – Stacja i Biznes Przyszłości , które odbędą się w dn. 5-6 października 2016 we Wrocławiu. Zobacz program targów http://targipaliwowe.pl/program-targow

Słowa kluczowe: Burger King

Konkurs Produkt Roku 2019 e-petrol.pl

Niektóre obrazy czy zdjęcia znajdujące się na tej stronie są własnością 123RF Limited, ich współpracowników lub licencjonowanych partnerów i zostały udostępnione za ich zgodą.
Te obrazy czy zdjęcia nie mogą być kopiowane lub pobierane bez zgody 123RF Limited.

Dokument bez tytułu