XX Spotkanie Branży Paliwowej - Polski Rynek LPG

Nowy prezes Statoil Fuel & Retail Polska

W sierpniu br. stanowisko prezesa zarządu firmy Statoil Fuel & Retail Polska objął Giedrius Bandzevičius.

Giedrius Bandzevičius (41 lat) jest absolwentem Gediminas Technical University w Wilnie, na której to uczelni uzyskał tytuł inżyniera. Posiada również dyplom MBA (Business Management) uzyskany na tej uczelni oraz dyplom EMBA z Baltic Management Institute na Litwie.

Przed rozpoczęciem pracy w Statoil Fuel & Retail Polska, przez ostatnie trzy lata, Giedrius Bandzevičius był prezesem zarządu firmy Statoil Fuel & Retail Lietuva. Wcześniej kierował w tej firmie Działem Paliw i Sprzedaży B2B. Doświadczenie zawodowe zdobywał także pracując w innych firmach na różnych stanowiskach związanych z transportem, logistyką, sprzedażą i marketingiem na Litwie.

„Jestem zaszczycony, że zostałem mianowany na stanowisko prezesa zarządu firmy Statoil Fuel & Retail Polska. Cieszę się, że dołączyłem do organizacji, która dostarcza wysokiej jakości produkty i usługi dla klientów na tak bardzo konkurencyjnym rynku. Cieszy mnie perspektywa kierowania zespołem Statoil Fuel & Retail Polska. To kolejny krok w mojej karierze zawodowej i fakt, że mogę być częścią większego i znacznie bardziej złożonego biznesu jest dla mnie bardzo ważny”, mówi Giedrius Bandzevičius.

Giedrius Bandzevičius pochodzi z Litwy. Jest żonaty i ma dwoje dzieci.

Więcej w kategorii

Petroleum Ukraine 2024 po raz kolejny w Warszawie

Międzynarodowa konferencja 'Petroleum Ukraine' odbędzie się 18 czerwca 2024 roku. Program forum obejmie najważniejsze kwestie rynku paliw, takie jak dywersyfikacja dostaw oleju napędowego, polityka sankcji UE, możliwości skutecznej interakcji z ukraińskimi firmami.

Synetyczny gaz ziemny (SNG) stanowi nowe możliwości rozwoju rynku LPG po 2025 roku

Rynek LPG przechodzi przez znaczące zmiany i transformacje - w tym pakiet ustaw "Fit for 55". W rezultacie mogą one zmniejszyć jego zużycie oraz potencjalne podwyżki cen LPG po zakazie importu z Rosji i Białorusi. Jednak te ryzyka mają też szanse przynieść duże możliwości wzrostu rynku LPG w Polsce o 30-50 proc. do 2035 roku.

Tankuj i zyskuj dodatkowe korzyści na stacjach Circle K

Na stacjach Circle K rusza akcja „Tankujesz, zyskujesz”. Klienci będą mogli skorzystać z promocyjnej ceny aromatycznej kawy oraz dostępnych wariantów Hot Dogów przy zatankowaniu min. 20 litrów dowolnego paliwa miles® oraz milesPLUS®. Oferta obowiązuje z kartą lojalnościową EXTRA i potrwa do połowy kwietnia br.