Na Stacji Paliw. Magazyn branżowych inspiracji
Kontenery Ad-Blue SWIMER

Nowy prezes Statoil Fuel & Retail Polska

W sierpniu br. stanowisko prezesa zarządu firmy Statoil Fuel & Retail Polska objął Giedrius Bandzevičius.

Nowy prezes Statoil Fuel & Retail Polska
Giedrius Bandzevičius (41 lat) jest absolwentem Gediminas Technical University w Wilnie, na której to uczelni uzyskał tytuł inżyniera. Posiada również dyplom MBA (Business Management) uzyskany na tej uczelni oraz dyplom EMBA z Baltic Management Institute na Litwie.

Przed rozpoczęciem pracy w Statoil Fuel & Retail Polska, przez ostatnie trzy lata, Giedrius Bandzevičius był prezesem zarządu firmy Statoil Fuel & Retail Lietuva. Wcześniej kierował w tej firmie Działem Paliw i Sprzedaży B2B. Doświadczenie zawodowe zdobywał także pracując w innych firmach na różnych stanowiskach związanych z transportem, logistyką, sprzedażą i marketingiem na Litwie.

„Jestem zaszczycony, że zostałem mianowany na stanowisko prezesa zarządu firmy Statoil Fuel & Retail Polska. Cieszę się, że dołączyłem do organizacji, która dostarcza wysokiej jakości produkty i usługi dla klientów na tak bardzo konkurencyjnym rynku. Cieszy mnie perspektywa kierowania zespołem Statoil Fuel & Retail Polska. To kolejny krok w mojej karierze zawodowej i fakt, że mogę być częścią większego i znacznie bardziej złożonego biznesu jest dla mnie bardzo ważny”, mówi Giedrius Bandzevičius.

Giedrius Bandzevičius pochodzi z Litwy. Jest żonaty i ma dwoje dzieci.

Jakość, pewność i dywersyfikacja dostaw gazu