Shell Franczyza

Czym ogrzać dom?

Centrum Domowego Ciepła, portal poświęcony tematyce ogrzewania, udostępnił swoim użytkownikom nową funkcjonalność – paliwowe vademecum. Kompleksowa informacja na temat różnych systemów grzewczych ma pomóc w wyborze źródła ogrzewania, najlepiej dopasowanego do indywidualnych potrzeb.

Vademecum stanowi analizę najpopularniejszych paliw grzewczych przeprowadzoną w oparciu o kluczowe kategorie, takie jak: zastosowanie paliwa, jego wydajność, koszty, eksploatacja, czy dostawy. Można w nim znaleźć informacje dotyczące m.in. tego jak składować pelet, jaka jest wydajność węgla czy jak kupić dobry ekogroszek.

Wszystkie informacje, które dostarcza vademecum, są pogrupowane wg konkretnych kategorii, dzięki temu, narzędzie w sposób przejrzysty prezentuje konkretne zagadnienia związane z paliwami grzewczymi. Całość uzupełniają infografiki pokazujące na przykład, jak powinny być zlokalizowane zbiorniki na gaz płynny, które strukturyzują informacje z vademecum i w przystępny sposób pozwalają przyswoić dane.

Użytkownicy portalu cdc24.pl od niedawna mogą też sprawdzić detaliczne notowania wybranych paliw grzewczych – obecnie dostępne są aktualizowane w cyklu miesięcznym ceny oleju opałowego i ceny gazu propan.

Właścicielem portalu cdc24.pl jest Information Market S.A.

Więcej w kategorii

Petroleum Ukraine 2024 po raz kolejny w Warszawie

Międzynarodowa konferencja 'Petroleum Ukraine' odbędzie się 18 czerwca 2024 roku. Program forum obejmie najważniejsze kwestie rynku paliw, takie jak dywersyfikacja dostaw oleju napędowego, polityka sankcji UE, możliwości skutecznej interakcji z ukraińskimi firmami.

Synetyczny gaz ziemny (SNG) stanowi nowe możliwości rozwoju rynku LPG po 2025 roku

Rynek LPG przechodzi przez znaczące zmiany i transformacje - w tym pakiet ustaw "Fit for 55". W rezultacie mogą one zmniejszyć jego zużycie oraz potencjalne podwyżki cen LPG po zakazie importu z Rosji i Białorusi. Jednak te ryzyka mają też szanse przynieść duże możliwości wzrostu rynku LPG w Polsce o 30-50 proc. do 2035 roku.

Tankuj i zyskuj dodatkowe korzyści na stacjach Circle K

Na stacjach Circle K rusza akcja „Tankujesz, zyskujesz”. Klienci będą mogli skorzystać z promocyjnej ceny aromatycznej kawy oraz dostępnych wariantów Hot Dogów przy zatankowaniu min. 20 litrów dowolnego paliwa miles® oraz milesPLUS®. Oferta obowiązuje z kartą lojalnościową EXTRA i potrwa do połowy kwietnia br.