Shell Franczyza

Petroleum Ukraine 2024 po raz kolejny w Warszawie

Międzynarodowa konferencja 'Petroleum Ukraine' odbędzie się 18 czerwca 2024 roku. Program forum obejmie najważniejsze kwestie rynku paliw, takie jak dywersyfikacja dostaw oleju napędowego, polityka sankcji UE, możliwości skutecznej interakcji z ukraińskimi firmami.

Petroleum Ukraine 2024 po raz kolejny w Warszawie
Petroleum Ukraine by A-95 Consulting Group

Organizatorem konferencji jest Groupa Consultingowa "A-95", która jest wiodącą ukraińską firmą, której działalność obejmuje badanie wszystkich segmentów ukraińskiego rynku paliwowego oraz większości rodzajów produktów naftowych.
Program imprezy dostępny jest na stronie organizatora A95.ua.
Serwis e-petrol.pl objął patronat medialny nad wydarzeniem.

"Ukraina to kraj szans na mapie europejskiego rynku ropy. Jest to rynek, który nadal jest dużym konsumentem produktów naftowych i będzie jeszcze większy po zakończeniu wojny. Śmiało możemy stwierdzić, że zbudowaliśmy w Polsce centralną platformę do spotkań z aktywami ukraińskiego rynku paliw - mówi Serhii Kuyun, dyrektor Consulting Group "A-95" i moderator Petroleum Ukraine 2024.

Konferencja Petroleum Ukraine 2024 to doskonałe miejsce na spotkanie wszystkich kluczowych graczy ukraińskiego i europejskiego rynku diesla i LPG w jednym miejscu. Oprócz firm handlowych w wydarzeniach tradycyjnie uczestniczą firmy dostarczające sprzęt i technologie dla rynku paliw, eksperci rynku i urzędnicy państwowi. Biorąc pod uwagę specyfikę Petroleum Ukraine, większość delegacji jest reprezentowana przez najwyższe kierownictwo uczestniczących firm.

Petroleum Ukraine tradycyjnie odbywa się przy oficjalnym wsparciu Ministerstwa Energii Ukrainy. Forum 2024 jest znaczące, w szczególności dla największej grupy partnerów, w skład której wchodziła rekordowa liczba firm sponsorskich, które będą reprezentowane przez duże delegacje i uczestniczyć w tworzeniu programu i strategii Forum.

UNIMOT jest partnerem generalnym po raz trzeci. Jest to największy prywatny konglomerat energetyczny w Polsce, który jest również powszechnie znany poza granicami kraju. W przeddzień forum, 17 czerwca, UNIMOT organizuje zwiedzanie własnego, najnowocześniejszego terminalu produktów naftowych w Piotrkowie-Trybunalskim. W ramach wyjazdu odbędzie się mecz piłkarski Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej pomiędzy Ukrainą a Rumunią.

Wśród partnerów wydarzenia znajdują się również najwięksi gracze na rynku ukraińskim. W tym:
  • OKKO, który jest największym importerem paliwa;
  • UPG, który jest właścicielem terminalu w Szczecinie i operatorem sieci stacji paliw;
  • WOG, która jest jedną z największych sieci stacji benzynowych i importerów paliw.
Wydarzenie będzie również wspierane przez znanych europejskich handlowców AGTG, EcoFuel, Amic Energy (reprezentowanych również na Ukrainie przez sieć stacji benzynowych), Rincao Trade.

Konferencje Petroleum Ukraine znane są z niezapomnianych wieczornych przyjęć. Po zakończeniu programu sesji 18 czerwca goście wydarzenia zostaną zaproszeni na wyjątkową imprezę branży paliwowej.
Rejestracja na wydarzenie jest otwarta na stronie internetowej organizatora.
Pierwsza zagraniczna konferencja "A-95" zatytułowana "Paliwo dla Ukrainy" odbyła się w Warszawie w czerwcu 2022 r. i stała się jednym z czynników przyspieszających wyjście z ukraińskiego rynku z ostrego kryzysu dostaw produktów naftowych wywołanego rosyjską agresją.

W 2023 roku w wydarzeniu wzięło udział 230 delegatów z 21 krajów Europy, Azji i Ameryki.
Wzięli w nim udział przedstawiciele różnych firm, m.in. OMV, Shell, Vitol, Marathon Petroleum, Unimot, PKN Orlen, Pern, Bulmarket, Element Alpha, Hellenic Petroleum, Slovnaft, Euronova Energies, Gaspol, Eco Fuel Trading, a także wszystkie główne firmy handlowe, w tym Ukrnafta, OKKO, WOG, UPG, KLO, Alliance Energy Trade, AMIK Ukraine, Socar Energy Ukraine.

Więcej w kategorii

Synetyczny gaz ziemny (SNG) stanowi nowe możliwości rozwoju rynku LPG po 2025 roku

Rynek LPG przechodzi przez znaczące zmiany i transformacje - w tym pakiet ustaw "Fit for 55". W rezultacie mogą one zmniejszyć jego zużycie oraz potencjalne podwyżki cen LPG po zakazie importu z Rosji i Białorusi. Jednak te ryzyka mają też szanse przynieść duże możliwości wzrostu rynku LPG w Polsce o 30-50 proc. do 2035 roku.

Tankuj i zyskuj dodatkowe korzyści na stacjach Circle K

Na stacjach Circle K rusza akcja „Tankujesz, zyskujesz”. Klienci będą mogli skorzystać z promocyjnej ceny aromatycznej kawy oraz dostępnych wariantów Hot Dogów przy zatankowaniu min. 20 litrów dowolnego paliwa miles® oraz milesPLUS®. Oferta obowiązuje z kartą lojalnościową EXTRA i potrwa do połowy kwietnia br.

Petroleum Ukraine 2024