17 Spotkanie Branży Paliwowej - Polski Rynek Biopaliw

AMIC Energy otwiera trzecią restaurację Sbarro z nowojorską pizzą w Polsce

AMIC Energy 17 kwietnia otworzyła restaurację Sbarro na stacji AMIC Energy w Łodzi przy ulicy Łąkowej. To już trzecia restauracja Sbarro w Polsce. Koncept spotkał się z bardzo pozytywnymi opiniami oraz z dużym zainteresowaniem klientów, dlatego sieć zdecydowała się otworzyć restauracje na kolejnych stacjach.

Pierwszą, pilotażową pizzerię Sbarro sieć Amic Energy otworzyła w październiku 2022 roku w Warszawie, drugą pod koniec marca 2023 roku w Kielcach. Na stacji AMIC Energy w Łodzi można spróbować nowej oferty pizzy serwowanej w całości i na kawałki, zarówno na miejscu, na wynos oraz w dostawie. Pizza na kawałki jest serwowana w wygodnych opakowaniach, które umożliwiają jej konsumpcję w aucie np. podczas podróży.

Stacje paliw AMIC Energy są wyłącznym franczyzobiorcą restauracji Sbarro w Polsce. Projekt jest wyjątkowy i unikalny, ponieważ to jedyna sieć paliwowa, w której są obecne aż dwa globalne koncepty gastronomiczne w jednym miejscu - Sbarro oraz Subway. Nowy koncept franczyzowy ma na celu zróżnicowanie oferty dla klientów o różnych upodobaniach, a pizza cieszy się w Polsce bardzo dużą popularnością.

Jest to duża rewolucja na rynku stacji paliw, która w sposób znaczący wyróżnia ofertę stacji AMIC Energy na tle konkurencji.

Sbarro to światowy lider w kategorii pizzy impulsowej. Oferuje oryginalną New York Pizza XL, ręcznie robioną, ze świeżo przygotowanego i wyrabianego ciasta, 100% sera mozzarella z pełnego mleka i pomidorów w stylu San Marzano. Marka Sbarro obecnie dostępna jest na całym świecie w ponad 600 lokalizacjach.

W 2023 r. planowane jest otwarcie co najmniej 50 nowych punktów w samej Europie.

Niezwykle istotnym z perspektywy konsumenta jest fakt, że świeże ciasto wyrabiane jest ręcznie na miejscu, tak jak w tradycyjnych pizzeriach, z najwyższej jakości składników z dbałością o najmniejsze szczegóły.

Pizza jest dostępna w trzech rozmiarach: 30/35/43 cm, a proponowane smaki to Pepperoni, klasyczna Margherita, a także aż sześć innych smaków, w tym także wersja wegetariańska!

Na tym jednak oferta Sbarro się nie kończy! Dostępne są także Stromboli - włoski przysmak w postaci zawijanej pizzy, wypełniony po brzegi pysznymi dodatkami zapieczonymi w serach mozzarella, cheddar i ricotta.

Z tego pysznego menu skorzystać będą mogli nie tylko odwiedzający stację. Oferta będzie dostępna również z dostawą przez platformy Uber Eats, Glovo, Bolt Food oraz Pyszne.pl.

W ofercie Sbarro dostępne są oferty specjalne takie jak: Drink Deal (2 dowolne slicy pizzy lub cała pizza+napój 0,5 l/0,85 l w specjalnej cenie).

Klienci posiadający kartę AMIC Club i korzystający z aplikacji AMIC Energy PL będą mieli do wykorzystania kupony na wybrane produkty z oferty Sbarro, które będą mogli nabyć za zebrane punkty.

Ponadto punkty programu lojalnościowego są doliczane za zakup produktów z oferty Sbarro.

26 kwietnia 2023 r. na stacji AMIC Energy w Łodzi przy ul. Łąkowej zaplanowany jest Grand Opening Sbarro.

W tym dniu na klientów odwiedzających stację będą czekały wyjątkowe atrakcje, m.in. koło fortuny z nagrodami, degustacja oferty Sbarro oraz specjalne rabaty na paliwo i produkty ze sklepu.
Mercure Warszawa Centrum, 24-25 kwietnia 2024