Dotrzyj do nowej grupy klientów dzięki GreenWay Polska

Lepsza kontrola wydatków z nową aplikacją Shell

Shell Fleet App jest nowoczesnym rozwiązaniem dla operatorów flot samochodowych do 10 pojazdów. Narzędzie da właścicielom małych i średnich firm oraz zarządcom flot możliwość śledzenia wydatków na kartach paliwowych oraz ich elastyczną kontrolę, co wpłynie na większą efektywność pracowników.

Lepsza kontrola wydatków z nową aplikacją Shell
Shell Polska

Aplikacja pomaga skrócić czas oraz koszty administracyjne i księgowe, dzięki czemu właściciele firm mogą skupić się na rozwoju biznesu. Użytkownicy uzyskają również dostęp do atrakcyjnych rabatów, co pozwoli im zaoszczędzić na wydatkach paliwowych.

Według Federacji Małych Przedsiębiorstw (Federation of Small Businesses) przeciętny właściciel małej firmy spędza ponad 33 godziny miesięcznie – prawie jedną czwartą czasu pracy – na zajmowaniu się wewnętrznymi sprawami administracyjnymi, a 67% uważa, że z tego powodu nie jest w stanie skupić się na swoim podstawowym celu biznesowym[1]. Korzystając z aplikacji Shell Fleet App będą oni mogli usprawnić administrację, poprzez konsolidację transakcji dotyczących niewielkich flot maksymalnie do dziesięciu pojazdów w jedną miesięczną opłatę. W ten sposób właściciele małych firm, również samozatrudnieni będą mogli łatwiej kontrolować wydatki na paliwo. Shell Fleet App jest obsługiwany na urządzeniach z Androidem i iOS.

Aplikacja oparta jest o zasadę „jedź teraz, zapłać później”, czyli limit kredytowy dający możliwość odroczenia płatności w czasie, co ma pozytywny wpływ na płynność finansową firm. Może być ona używana przez kierowców do płacenia za paliwo na stacjach Shell zlokalizowanych na autostradach, głównych trasach tranzytowych oraz w miastach w całym kraju. Lokalizator stacji w aplikacji kieruje kierowcę do najbliższej stacji paliw biorącej udział w programie, a cyfrowe paragony VAT do pobrania w aplikacji oznaczają, że kierowcy nie muszą już zbierać papierowych paragonów po każdej transakcji.

- Wygoda i oszczędność czasu oraz pieniędzy są kluczowe dla naszych klientów, dlatego na bieżąco rozwijamy naszą ofertę o nowe możliwości. Tym razem wychodzimy z innowacyjna ofertą dla małych i średnich firm, aby ułatwić ich właścicielom kontrolowanie wydatkówna paliwo. Nasz pomocny zarządca mieści się w telefonie. Dzięki przetestowaniu tego rozwiązania na innych rynkach europejskich, mamy pewność, że aplikacja jest bezpieczna i funkcjonalna. Kierowcy mają też do dyspozycji duży zasięg prawie 450 stacji własnych Shell oraz ponad 500 obiektów partnerskich w Polsce – mówi Łukasz Klamka, Head of Fleet Solutions w Shell Polska.

Shell Fleet App jest kolejną propozycją dla kierowców i zarządców flot, którą Shell wprowadził w ostatnim czasie. Na początku czerwca firma poszerzyła funkcjonalność usługi SmartPay o możliwość płacenia bez wysiadania z auta w innych krajach m.in. Niemczech, Czechach, Francji czy Wielkiej Brytanii przy użyciu polskiej karty flotowej Shell Card. Nowa aplikacja Shell Fleet App daje jednocześnie możliwość korzystania z płatności mobilnych SmartPay.
Paliwa BAQ jakość grupy Orlen
Jakość, pewność i dywersyfikacja dostaw gazu