Kontenery Ad-Blue SWIMER

Moya dla Ukrainy – wsparcie rzeczowe dla podkarpackiego PCK

W ramach działań pomocowych dla Ukrainy, Anwim S.A. kolejny już raz przekazał pomoc rzeczową potrzebującym. 1000 litrów oleju napędowego zostało przekazane Podkarpackiemu Oddziałowi Okręgowemu PCK na potrzeby agregatów prądotwórczych na terenie miasteczka wolontariuszy udzielających wsparcia uchodźcom w Medyce (woj. podkarpackie).

Moya dla Ukrainy – wsparcie rzeczowe dla podkarpackiego PCK
Anwim S.A.

Anwim S.A., operator sieci stacji paliw Moya, od początku wojny na Ukrainie czynnie angażuje się w pomoc poszkodowanym oraz służbom pracującym na rzecz uchodźców. Oprócz darowizny dla Polskiej Akcji Humanitarnej w wysokości 200 tys. zł i zbierania dodatkowych funduszy na wsparcie uchodźców za pośrednictwem portalu Siepomaga.pl, wybrane stacje paliw Moya, znajdujące się w pobliżu granicy polsko-ukraińskiej, oferowały pracownikom służb medycznych i mundurowych kawę oraz hot-dogi za symboliczny 1 grosz.

Dodatkowo Anwim S.A. przekazał 1000 l paliwa dla polskich służb pracujących na rzecz uchodźców z Ukrainy. Paliwo, które zostało dostarczone w kanistrach, wykorzystywane jest do karetek pogotowia oraz agregatów służących do ogrzewania.

Tym razem również zostało przekazanych 1000 l oleju napędowego. Bezpośrednim beneficjentem darowizny jest Podkarpacki Oddział Okręgowy Polskiego Czerwonego Krzyża, który paliwo wykorzystuje do agregatów prądotwórczych na terenie miasteczka wolontariuszy w Medyce udzielających wsparcia osobom uciekającym przed wojną z terenu Ukrainy. Paliwo zostało pobrane ze stacji paliw MOYA w Przemyślu przez wolontariuszy PCK.

- Paliwo, które darowała nam firma Anwim S.A., właściciel sieci stacji paliw MoyaA, pozwalana nam na doświetlanie namiotu Polskiego Czerwonego Krzyża bezpośrednio przy granicy, a także na dostarczanie energii do akumulatorów ładujących telefony, tak aby osoby przekraczające granicę mogły skontaktować się ze swoimi rodzinami – mówi Maciej Maruszak – dyrektor podkarpackiego PCK.

Zostań partnerem akceptacyjnym DKV – DKV MOBILITY
Jakość, pewność i dywersyfikacja dostaw gazu