Magazyn Branżowych Inspiracji

Ruszyła loteria Lucky Cup – do wygrania ekspres do kawy czy… samochód elektryczny

Shell ogłosił start loterii „Lucky Cup”, w której klienci mogą wygrać m.in. zestawy do kawy, ekspresy, talony na wakacje czy samochód elektryczny. Aby wziąć udział w inicjatywie, należy kupić dowolną kawę Shell Café i poprosić kasjera o zdrapkę na której znajdzie się informacja o nagrodzie. „Szczęśliwe losowanie” potrwa do 29 maja br.

Twój szczęśliwy kubek

Jak wynika z badań, 86 proc. miłośników kawy pije ją codziennie, z czego aż 80 proc. pije na mieście, w tym 41 proc. kupuje kawę na stacjach paliwowych (Badanie SW Research na zlecenie Shell Polska, sierpień 2021 r.). Dzięki loterii Lucky Cup klienci kupujący kawę na stacjach Shell, mogą nie tylko delektować się smakiem aromatycznej Shell Café, ale również wygrać liczne nagrody. Warunkiem wzięcia udziału w loterii, która rozpoczęła się 28 lutego br. jest zakup dowolnego napoju kawowego i tym samym otrzymanie specjalnej zdrapki. Na zdrapce może być informacja o wygraniu nagrody instant, którą można natychmiastowo odebrać, lub o możliwości zarejestrowania się do gry o jedną z głównych wygranych. W puli nagród instant znajdują się: ziarna kawy Shell Café do zmielenia w kilogramowym opakowaniu, kubki termiczne, możliwość skorzystania z myjni, dowolna kawa 200 ml i punkty Shell ClubSmart (od 100 do 5000 punktów), natomiast w głównej loterii do wygrania są profesjonalne zestawy baristy, ekspresy do kawy czy talony wakacyjne o wartości 5000 zł. Ponadto na szczęśliwego zwycięzcę głównej nagrody czeka jedyny w swoim rodzaju nowoczesny samochód elektryczny MINI Cooper SE.

Shell Café – przystanek na wygraną

Koncept Shell Café dostępny jest na niemal każdej stacji Shell w Polsce. Marka swoim gościom oferuje dwie mieszanki kawowe: espresso i lungo, a także świeże croissanty, kanapki własnej marki, ale również wegetariańskie i wegańskie przekąski. Ziarna kawy mają certyfikat Rainforest Alliance ™, a kawa jest serwowana przez profesjonalnych baristów. Zmodernizowane przyjazne i kawiarniane otoczenie zachęca do chwili odpoczynku podczas długiej podróży.

Wsparcie elektromobliności w Polsce

Shell oferuje też znacznie więcej niż możliwość wygrania elektrycznego samochodu. Poprzez swoje działanie wspiera klientów na ich drodze do zielonej transformacji, oferując stacje dużej mocy do ładowania pojazdów elektrycznych. Dzięki współpracy z IONITY, popularyzuje elektromobilność w Polsce, umożliwiając ułatwione podróżowanie samochodami napędzanymi zieloną energią, dzięki szybszemu ich ładowaniu. Shell planuje otwarcie kolejnych tego typu punktów – jak również własnych rozwiązań o standardowej mocy ładowania. Celem Shell globalnie jest by do 2025 roku było ich 500 tysięcy.
Kontakt dla mediów:

Gabriela Strokirk, dyrektorka ds. relacji zewnętrznych, rzeczniczka prasowa Shell, gabriela.kulesza@shell.com

Tomasz Kania, Hill+Knowlton Strategies, +48 601 240 478, tomasz.kania@hkstrategies.com

Informacje o Shell Polska:

Shell to globalna grupa spółek energetycznych i petrochemicznych, prowadząca działalność w ponad 70 krajach. Firma wykorzystuje zaawansowane technologie i nowatorskie podejście, aby budować zrównoważoną przyszłość energetyczną. Shell w Polsce operuje aktualnie ok. 430 stacjami oferującymi najwyższej jakości paliwa, bogatą ofertę kawową oraz asortyment produktów spożywczych i motoryzacyjnych. W 2021 r. po raz 11. Shell został nagrodzony Gwiazdą Jakości Obsługi, co potwierdza zaufanie klientów do marki.

Shell dysponuje również szeroką gamą olejów i smarów do samochodów i dla przemysłu, a do klientów biznesowych skierowana jest oferta kart paliwowych, usług drogowych i innych rozwiązań dla flot w ramach programu Shell Card. Ponadto w Krakowie działa Shell Business Operations, jedno z największych centrów nowoczesnych usług dla biznesu w Polsce: 4400 pracowników stanowi wsparcie dla grupy Shell globalnie w obszarach finansów, logistyki, zakupów, procesów kadrowych, obsługi klientów, jak również w komunikacji zewnętrznej czy wewnętrznej.

W 2021 roku praktyki Shell Polska w obszarze zrównoważonego rozwoju znalazły się w raporcie „Odpowiedzialny Biznes w Polsce. Dobre praktyki”. W tym roku Shell uzyskał również Biały Listek CSR i wyróżnienie za dobre praktyki „Zrównoważony rozwój biznesu – działania na rzecz klimatu i środowiska”. Global Compact Network Poland nadał Shell tytuł Rzecznika Standardu Etyki wyróżniający firmy, które konkurują w oparciu o transparentne zasady biznesowe, wiarygodność i wzajemną odpowiedzialność.