Magazyn Branżowych Inspiracji

Unimot S.A. z najwyższymi standardami w komunikacji z inwestorami

Unimot S.A., spółka paliwowo-energetyczna notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych, której akcje wchodzą w skład indeksu sWIG80, zajęła I miejsce w prestiżowym rankingu Giełdowa Spółka Roku 2020 r. w kategorii Relacje z inwestorami.

Giełdowa Spółka Roku to ranking najlepszych spółek notowanych na GPW w Warszawie – w tym roku tytuł ten w kategorii Relacje z inwestorami otrzymał Unimot S.A. W kategorii oceniana jest jakość informacji i komunikacji z rynkiem, w tym prowadzony dialog z inwestorami instytucjonalnymi oraz indywidualnymi.

Jesteśmy niezwykle dumni z tej nagrody – utwierdza nas w przekonaniu, że prowadzona przez nas intensywna, proaktywna komunikacja jest warta wszelkich wysiłków – mówi Joanna Siedlaczek, Dyrektor ds. Relacji Inwestorskich Unimot S.A. – W budowaniu relacji z inwestorami zawsze stawiamy na wiarygodność, przejrzystość i otwartość. Zawsze staramy się na bieżąco być w dialogu z interesariuszami wykorzystując szerokie spektrum narzędzi – dodaje Joanna Siedlaczek.

Giełdowa Spółka Roku to najstarszy, prestiżowy ranking na rynku kapitałowym. Wyboru spółek dokonuje 100 analityków giełdowych, doradców inwestycyjnych i zarządzających, reprezentujących domy i biura maklerskie, fundusze emerytalne i inwestycyjne. Eksperci oceniają spółkę w każdej z pięciu kategorii w 7-punktowej skali. Wynik końcowy jest średnią uzyskanych ocen. Organizatorem rankingu jest Bonnier Business Polska Sp. z o.o.
Program Partnerski ENERGIA PALIW