AVIA Solar rozpoczyna współpracę z Banking Retail System

Spółka Unimot Energia i Gaz z Grupy Kapitałowej Unimot podpisała umowę o współpracy z partnerem finansowym - Banking Retail System posiadającym 1750 partnerów biznesowych.

Banking Retail System Spółka z o. o. (BRS) to ogólnopolski operator bankowy, działający na rzecz firm pośrednictwa kredytowego w zakresie kredytów firmowych,  leasingu i kredytów hipotecznych. BRS istnieje na rynku od 2014 roku i udzielił już ponad 51 tysięcy kredytów dzięki sieci 1750 partnerów biznesowych. Spółka systematycznie poszerza dostęp do produktów bankowych i pozabankowych dla swoich klientów, a teraz w wyniku podpisanej umowy z Unimot Energia i Gaz rozszerzy je o ofertę instalacji fotowoltaicznych AVIA Solar.

Rolą BRS w systemie sprzedaży paneli fotowoltaicznych, które oferujemy pod marką AVIA Solar, będzie pozyskiwanie klientów biznesowych, których BRS obsłużyło już ponad 21 tysięcy. Obok firmy Blachotrapez, która wspiera nas w sprzedaży dla klienta detalicznego , będzie to już nasz drugi solidny partner – mówi Andrzej Moczydłowski, Wiceprezes Zarządu spółki Unimot Energia i Gaz.  Dodatkowo spółka Banking Retail System, będzie nas wspierać w pozyskiwaniu finansowania na instalacje fotowoltaiczne dla naszych klientów, co jest bardzo ważnym elementem kompleksowej oferty jaką promujemy na rynku – dodaje Andrzej Moczydłowski.

AVIA Solar to nowa jakość na rynku fotowoltaiki w Polsce, dlatego w jej ofercie znajdują się produkty czołowych marek takich jak: ALEO, REC, SMA, KOSTAL czy HUAWEI. Stawiając na sprawdzonych dostawców i partnerów Grupa Unimot, która rozwija projekt AVIA Solar, gwarantuje wysoką jakość produktów oraz zapewnienia najwyższy poziomu satysfakcji klientów. Od momentu startu współpracy z Banking Retail System oferta instalacji fotowoltaicznych AVIA Solar dotrze do tysięcy firm, które do tej pory skorzystały z finansowania w BRS na czym w szczególności zależy spółce Unimot Energia i Gaz.

Energia fotowoltaiczna stała się dla nas bardzo ciekawym i perspektywicznym rynkiem, stąd też zaczęliśmy poszukiwania strategicznego partnera z którym moglibyśmy rozwijać ofertę produktową na tym rynku. Zdecydowaliśmy się na współpracę z AVIA Solar z Grupy Unimot, która dzięki wieloletniemu doświadczeniu w segmencie energetycznym jest dla nas rzetelnym i bardzo doświadczonym partnerem – mówi Konrad Lassota, Członek Zarządu Banking Retail System. W naszej ocenie oferta produktowa AVIA Solar, gwarantuje najwyższą jakość oraz standardy  obsługi dla klientów. Jestem przekonany, że kompetencje naszej sieci dystrybucji wraz z dobrą ofertą produktową AVIA Solar zapewnią nam sukces na rynku – dodaje Konrad Lassota.

Firma Unimot S.A. która tworzy Grupę Kapitałową Unimot jest spółką notowaną na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie, specjalizującą się w obrocie olejem napędowym (ON), biopaliwami (BIO), gazem płynnym (LPG), produktami asfaltowymi, olejami silnikowymi, gazem ziemnym oraz energią elektryczną. Firma tworzy także na zasadach franczyzy sieć stacji paliw pod marką AVIA i zaopatruje w paliwa płynne i gazowe takie sektory jak transport, logistyka, usługi, rolnictwo i przemysł. Grupa Unimot wykorzystuje także markę AVIA Solar do promocji swojej  instalacji paneli słonecznych dla klientów biznesowych i indywidualnych.

Więcej w kategorii

Petroleum Ukraine 2024 po raz kolejny w Warszawie

Międzynarodowa konferencja 'Petroleum Ukraine' odbędzie się 18 czerwca 2024 roku. Program forum obejmie najważniejsze kwestie rynku paliw, takie jak dywersyfikacja dostaw oleju napędowego, polityka sankcji UE, możliwości skutecznej interakcji z ukraińskimi firmami.

Synetyczny gaz ziemny (SNG) stanowi nowe możliwości rozwoju rynku LPG po 2025 roku

Rynek LPG przechodzi przez znaczące zmiany i transformacje - w tym pakiet ustaw "Fit for 55". W rezultacie mogą one zmniejszyć jego zużycie oraz potencjalne podwyżki cen LPG po zakazie importu z Rosji i Białorusi. Jednak te ryzyka mają też szanse przynieść duże możliwości wzrostu rynku LPG w Polsce o 30-50 proc. do 2035 roku.

Tankuj i zyskuj dodatkowe korzyści na stacjach Circle K

Na stacjach Circle K rusza akcja „Tankujesz, zyskujesz”. Klienci będą mogli skorzystać z promocyjnej ceny aromatycznej kawy oraz dostępnych wariantów Hot Dogów przy zatankowaniu min. 20 litrów dowolnego paliwa miles® oraz milesPLUS®. Oferta obowiązuje z kartą lojalnościową EXTRA i potrwa do połowy kwietnia br.

Program Partnerski ENERGIA PALIW