Na Stacji Paliw. Magazyn branżowych inspiracji

AVIA Solar rozpoczyna współpracę z Banking Retail System

Spółka Unimot Energia i Gaz z Grupy Kapitałowej Unimot podpisała umowę o współpracy z partnerem finansowym - Banking Retail System posiadającym 1750 partnerów biznesowych.

AVIA Solar rozpoczyna współpracę z Banking Retail System
Banking Retail System Spółka z o. o. (BRS) to ogólnopolski operator bankowy, działający na rzecz firm pośrednictwa kredytowego w zakresie kredytów firmowych,  leasingu i kredytów hipotecznych. BRS istnieje na rynku od 2014 roku i udzielił już ponad 51 tysięcy kredytów dzięki sieci 1750 partnerów biznesowych. Spółka systematycznie poszerza dostęp do produktów bankowych i pozabankowych dla swoich klientów, a teraz w wyniku podpisanej umowy z Unimot Energia i Gaz rozszerzy je o ofertę instalacji fotowoltaicznych AVIA Solar.

Rolą BRS w systemie sprzedaży paneli fotowoltaicznych, które oferujemy pod marką AVIA Solar, będzie pozyskiwanie klientów biznesowych, których BRS obsłużyło już ponad 21 tysięcy. Obok firmy Blachotrapez, która wspiera nas w sprzedaży dla klienta detalicznego , będzie to już nasz drugi solidny partner – mówi Andrzej Moczydłowski, Wiceprezes Zarządu spółki Unimot Energia i Gaz.  Dodatkowo spółka Banking Retail System, będzie nas wspierać w pozyskiwaniu finansowania na instalacje fotowoltaiczne dla naszych klientów, co jest bardzo ważnym elementem kompleksowej oferty jaką promujemy na rynku – dodaje Andrzej Moczydłowski.

AVIA Solar to nowa jakość na rynku fotowoltaiki w Polsce, dlatego w jej ofercie znajdują się produkty czołowych marek takich jak: ALEO, REC, SMA, KOSTAL czy HUAWEI. Stawiając na sprawdzonych dostawców i partnerów Grupa Unimot, która rozwija projekt AVIA Solar, gwarantuje wysoką jakość produktów oraz zapewnienia najwyższy poziomu satysfakcji klientów. Od momentu startu współpracy z Banking Retail System oferta instalacji fotowoltaicznych AVIA Solar dotrze do tysięcy firm, które do tej pory skorzystały z finansowania w BRS na czym w szczególności zależy spółce Unimot Energia i Gaz.

Energia fotowoltaiczna stała się dla nas bardzo ciekawym i perspektywicznym rynkiem, stąd też zaczęliśmy poszukiwania strategicznego partnera z którym moglibyśmy rozwijać ofertę produktową na tym rynku. Zdecydowaliśmy się na współpracę z AVIA Solar z Grupy Unimot, która dzięki wieloletniemu doświadczeniu w segmencie energetycznym jest dla nas rzetelnym i bardzo doświadczonym partnerem – mówi Konrad Lassota, Członek Zarządu Banking Retail System. W naszej ocenie oferta produktowa AVIA Solar, gwarantuje najwyższą jakość oraz standardy  obsługi dla klientów. Jestem przekonany, że kompetencje naszej sieci dystrybucji wraz z dobrą ofertą produktową AVIA Solar zapewnią nam sukces na rynku – dodaje Konrad Lassota.

Firma Unimot S.A. która tworzy Grupę Kapitałową Unimot jest spółką notowaną na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie, specjalizującą się w obrocie olejem napędowym (ON), biopaliwami (BIO), gazem płynnym (LPG), produktami asfaltowymi, olejami silnikowymi, gazem ziemnym oraz energią elektryczną. Firma tworzy także na zasadach franczyzy sieć stacji paliw pod marką AVIA i zaopatruje w paliwa płynne i gazowe takie sektory jak transport, logistyka, usługi, rolnictwo i przemysł. Grupa Unimot wykorzystuje także markę AVIA Solar do promocji swojej  instalacji paneli słonecznych dla klientów biznesowych i indywidualnych.
Zostań partnerem akceptacyjnym DKV – DKV MOBILITY