Na Stacji Paliw. Magazyn branżowych inspiracji
Paliwa BAQ jakość grupy Orlen

''Szlachetna Kawa'' na stacjach MOYA

Anwim S.A., właściciel sieci stacji paliw MOYA, nawiązał współpracę ze Stowarzyszeniem Wiosna przy tegorocznej edycji akcji Szlachetna Paczka. W ramach współpracy od każdej kawy, zakupionej w grudniu na dowolnej stacji paliw sieci MOYA, część zysku zostanie przeznaczona na działalność Stowarzyszenia Wiosna.

''Szlachetna Kawa'' na stacjach MOYA
MOYA to najszybciej rozwijająca się w Polsce sieć stacji paliw. Składa się ona obecnie z ponad 230 obiektów rozmieszczonych na terenie całej Polski. Na niemal wszystkich stacjach sieci znajduje się koncept gastronomiczno-kawiarniany Caffe MOYA. Można w nim zjeść ciepły posiłek, taki jak np. hot-dog, zapiekanka, a na niektórych stacjach także pizzę czy zestawy śniadaniowe i obiadowe. Na wszystkich stacjach wyposażonych w Caffe MOYA można też napić się kawy. W grudniu każda zakupiona w Caffe MOYA kawa wspiera dzieło Szlachetnej Paczki.

Zdecydowaliśmy się wesprzeć wspaniałe przedsięwzięcie, jakim jest Szlachetna Paczka. Już od niemal dwudziestu lat akcja za pośrednictwem wolontariuszy i darczyńców pomaga potrzebującym. W tym roku my również postanowiliśmy podzielić się tym, co mamy, dlatego ogłaszamy projekt „Szlachetna Kawa”. Zapraszamy w grudniu na stacje sieci MOYA, do Caffe MOYA i skosztowanie jednej z naszych pysznych kaw. Od każdej zakupionej kawy przeznaczamy konkretną kwotę na wsparcie Szlachetnej Paczki – mówi Rafał Pietrasina, prezes zarządu Anwim S.A.

Szlachetna Paczka to ogólnopolskie przedsięwzięcie, którego celem jest pomoc rodzinom i osobom w trudnej sytuacji życiowej. Początki Szlachetnej Paczki sięgają 2001 roku. Wyjątkowość tego projektu polega na tym, że jest realizowany przez darczyńców i wolontariuszy „u podstaw”. Wolontariusze szukają rodzin i osób w potrzebie oraz wypracowują najskuteczniejszą formę wsparcia. Darczyńcy zaś przygotowują właściwą pomoc. Stowarzyszenie Wiosna tworzy rozwiązania systemowe, dzięki którym konkretny człowiek pomaga konkretnym osobom.

Czynienie dobra jest niezwykle angażujące i sprawia wiele satysfakcji. Cieszymy się, że nasze działania wspierają duże firmy jak Anwim, właściciel stacji MOYA. Ich wkład w całe przedsięwzięcie jest niezwykle istotny, ponieważ dzięki wsparciu możemy dotrzeć do jeszcze większej liczby potrzebujących rodzin. Zachęcam do odwiedzenia stacji MOYA i spróbowania jednej z aromatycznych kaw dostępnych w Caffe MOYA – podsumowuje Dominika Langer-Gniłka, dyrektor działu Współpracy i Relacji Stowarzyszenia WIOSNA.
Paliwa BAQ jakość grupy Orlen