Paliwa TotalEnergies - jakość i cena w trosce o Twój biznes

''Szlachetna Kawa'' na stacjach MOYA

Anwim S.A., właściciel sieci stacji paliw MOYA, nawiązał współpracę ze Stowarzyszeniem Wiosna przy tegorocznej edycji akcji Szlachetna Paczka. W ramach współpracy od każdej kawy, zakupionej w grudniu na dowolnej stacji paliw sieci MOYA, część zysku zostanie przeznaczona na działalność Stowarzyszenia Wiosna.

MOYA to najszybciej rozwijająca się w Polsce sieć stacji paliw. Składa się ona obecnie z ponad 230 obiektów rozmieszczonych na terenie całej Polski. Na niemal wszystkich stacjach sieci znajduje się koncept gastronomiczno-kawiarniany Caffe MOYA. Można w nim zjeść ciepły posiłek, taki jak np. hot-dog, zapiekanka, a na niektórych stacjach także pizzę czy zestawy śniadaniowe i obiadowe. Na wszystkich stacjach wyposażonych w Caffe MOYA można też napić się kawy. W grudniu każda zakupiona w Caffe MOYA kawa wspiera dzieło Szlachetnej Paczki.

Zdecydowaliśmy się wesprzeć wspaniałe przedsięwzięcie, jakim jest Szlachetna Paczka. Już od niemal dwudziestu lat akcja za pośrednictwem wolontariuszy i darczyńców pomaga potrzebującym. W tym roku my również postanowiliśmy podzielić się tym, co mamy, dlatego ogłaszamy projekt „Szlachetna Kawa”. Zapraszamy w grudniu na stacje sieci MOYA, do Caffe MOYA i skosztowanie jednej z naszych pysznych kaw. Od każdej zakupionej kawy przeznaczamy konkretną kwotę na wsparcie Szlachetnej Paczki – mówi Rafał Pietrasina, prezes zarządu Anwim S.A.

Szlachetna Paczka to ogólnopolskie przedsięwzięcie, którego celem jest pomoc rodzinom i osobom w trudnej sytuacji życiowej. Początki Szlachetnej Paczki sięgają 2001 roku. Wyjątkowość tego projektu polega na tym, że jest realizowany przez darczyńców i wolontariuszy „u podstaw”. Wolontariusze szukają rodzin i osób w potrzebie oraz wypracowują najskuteczniejszą formę wsparcia. Darczyńcy zaś przygotowują właściwą pomoc. Stowarzyszenie Wiosna tworzy rozwiązania systemowe, dzięki którym konkretny człowiek pomaga konkretnym osobom.

Czynienie dobra jest niezwykle angażujące i sprawia wiele satysfakcji. Cieszymy się, że nasze działania wspierają duże firmy jak Anwim, właściciel stacji MOYA. Ich wkład w całe przedsięwzięcie jest niezwykle istotny, ponieważ dzięki wsparciu możemy dotrzeć do jeszcze większej liczby potrzebujących rodzin. Zachęcam do odwiedzenia stacji MOYA i spróbowania jednej z aromatycznych kaw dostępnych w Caffe MOYA – podsumowuje Dominika Langer-Gniłka, dyrektor działu Współpracy i Relacji Stowarzyszenia WIOSNA.
Program Partnerski ENERGIA PALIW