Na Stacji Paliw. Magazyn branżowych inspiracji
Kontenery Ad-Blue SWIMER

Bałtykgaz otwiera własny terminal przeładunkowy na granicy z Białorusią

Bałtykgaz spółka z o.o., jeden z wiodących dostawców gazu płynnego LPG w Polsce, planuje od stycznia 2020 roku rozszerzyć swoją działalność operacyjną na wschodniej granicy Polski.

Bałtykgaz otwiera własny terminal przeładunkowy na granicy z Białorusią
W dniu 23 września 2019 r. Spółka nabyła własność terminalu przeładunkowego LPG w Zabłotczyźnie (powiat hajnowski), wyposażonego w  zbiorniki magazynowe gazu płynnego o łącznej pojemności 1800 m3. W najbliższym czasie będą tam prowadzone prace modernizacyjne, które zagwarantują partnerom rynkowym Bałtykgaz spółki z o.o. świadczenie usług na najwyższym poziomie technicznym i organizacyjnym.

Nowa inwestycja pozwoli Bałtykgaz Spółce z o.o. rozwinąć możliwości w zakresie magazynowania i przeładunku gazu płynnego LPG oraz wyjść na rynek z szerszym katalogiem usług oferowanych w sąsiedztwie przejścia granicznego Świsłocz – Siemianówka.
Zostań partnerem akceptacyjnym DKV – DKV MOBILITY